Jelafoto

Stockholm del 2








Hej hej!!

Här kommer andra delen! Jag har äntligen tagit bilder på de jag har köpte i Stockholm så de kommer att komma upp nu i veckan. 

//Emilia


Höganäs









Nicco

Nicco

Duktiga kompisen Tezzie som kom 2:a

Och duktiga kompisen Gizmo som oxå kom 2:a

Tezzie

Tezzie

Gizmo

Gizmo

Gizmo

Alltså Gizmo är en riktig fotomodell, han blir så fin på varenda bild. Dessa bilderna är från någon vecka sen då jag var i Höganäs och tävlade, jag blev diskad i ett lopp och kom typ 21 i det andra loppet. 

Idag ska jag nog vara lite med mina "sommarkompisar" från Stockholm, vilket blir kul. Sen ska jag på 1 års kalas till min kusin Arvid. 

/Julia



Stockholm del 1




Jag hittade såklart flera små affärer med massa 1D saker!






Hej!

Bilder från stockholm, kommer en del 2 oxå. 

Denna veckan har jag varit riktigt duktig. Jag har målat om mitt rum, tvättat mina sminkborstar, renas lite på mitt rum och idag har jag ångat mitt ansikte för första gången. Det kan jag tänka mig att göra fler gånger om det funkar bra. Är ju super enkelt. 

Har precis ätit lunch, idag blev det en pastasallad! Senare idag ska jag sätta tillbaka alla grejer på rummet och städa lite. 

//Emilia


Båstad















Hej hej! Idag var det ju väldigt fint väder, jag Danne och mamma åkte in till stan för att hälsa på mormor och äta lite jordgubbar, sen så skulle vi köpa ett badminton nät, vi åkte till intersport för vi tänkte att där måste man ju lixom "få vad man betalar för" men herrejösses när vi kom hem och öppnade nätet var det det allra mesigaste nätet jag någonsin sett. Så det är bara till att lämna tillbaka.

Bilderna är från några helger sedan då jag och familjen var på en camping i Båstad som jag tror hette Norrvikens camping. Detta är del 1 av 3.


/Julia


Måndag men sommarlov








Hej hej!!

Ni ser att jag har gjort lite olika redigeringar, blir så tråkigt när alla bilder har ungefär samma redigering så jag lekte lite i ps. 

Igår så var jag så sugen på att moblera om mitt rum eller ändra något. Men är väldigt svårt för jag har en stor soffa som bara får plats på ett ställe i mitt rum. Så jag rensade ut lite i en hylla och lite bland mina smycken. Jag och mamma har pratat länge om att måla om mitt rum och igår blev vi båda sugna på att göra om lite. Så idag har jag suttit och funderat på hur jag vill ha det. Ska jag ta bort soffan och ha en större garderob? Vi får se hur det blir med det :)

//Emilia



Glad Midsommar







Glad Midsommar kära vänner! Detta är ett tidsinställt inlägg för nu är jag (förhoppningsvis) på traditionella "dansa runt midsommarstången" stället. Dock brukar jag inte vara så aktiv med det hahaha. Igår, torsdag, var jag hemma och gjorde vitchokladmoussemoch citron marinerade hallon och jordgubbar, och (fy fan) va gooootttt det var.. 

På bilderna ser ni lite av mina fynd förra veckan. Det finns en liten liten inrednings "lager" butik helt öde som jag och mamma råkade köra förbi. Vi hade hört om den innan och den brukar bara finnas på webben men ibland öppnar dom lagret och har som utförsäljning typ. Så det var 70% för allt i hela affären. Vi köpte det på bilderna plus en ljusstake som igentligen kostade 289kr men vi fick allt de hopa för 123kr. Kolla in webbshoppen nu grandsville.se.

/Julia


1D konsert

Vilka snyggingar va? ↑
 
 
Ignore my face
 
Scenen
 
Panorama bild av arenan
 
killarna på scenen
 
Jag utanför ingången! 
 
 
HEJ! ♥

Nu kommer lite bilder från One Direction konserten! Var en sjukt rolig upplevelse och jag vill bara tillbaka. Allt var så häftigt. Känslan där inne, går inte att beskriva alla bara skrek, log, hoppade och var sjukt glada. Killarna var så bra och sååååå snygga. Helt perfekta. Köpte en tygväska utanför med en bild av 1D på. Har skrivit lite mer detjalterat om konserten i mitt senaste inlägg så kolla där om ni vill veta mer. 
 
Idag har jag bara varit hemma! Jag har rensat ut massa bilder på min Ipad och lagt in alla videos som jag filmade på konserten i datorn. 
 
 
//Emilia


Maränger i mängder



Idag var det maränger i stället för hallonpaj hahaha. Nej men först skulle jag gjort stratcciatellamousse (stavnig hehe) och jag tycker att man måste ha maränger i det, så jag gjorde det så får jag göra moussen imorgon. 

Jag har aldrig gjort maränger förut, jag trodde att det var ganska svårt, men det var ju jätteenkelt.

Här kommer receptet. För mig blev det ca.80 st ganska små (typ som en femkrona). Jag hade mina i ugnen i 50 minuter. 

  • Du behöver: 
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättika

Gör så här

  1. Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, för då blir det ingen maräng.

  2. Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.

  3. Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.

  4. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.

  5. Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger

  6. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar). Jag gillar att göra små maränger och då blir det ca 60 st av den här smeten. Man kan också klicka ut smeten med tesked, men då blir de såklart inte lika fina. :)

  7. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.


    Receptet från: http://www.baka.se/recept/maranger


    /Julia


    Före ugnen

    Klara

    Klara











Hallonpaj-deluxe



Idag blev det lite hallonpaj till fika, så himla enkelt att göra, tar typ 3 minuter, sen tar det ju iförsig lite tid i ugnen, men det blir så himla gott med lite vaniljsås till. Hittade ett toppen recept som jag ändrade lite och denna paj kommer jag absolut göra fler gånger.

Ni hittar receptet på denna länk :  http://www.matklubben.se/recept/hallonpaj_med_knaprigt_taecke_36922.html 

Jag hällde mer hallon så det täckte hela bottnen.

Andra sommarlovsdagen idag, känns skönt. Igår satte jag mig och planerade lite inlägg i sommar så jag inte får någon insperations brist senare hehe. 

/Julia

Före ugnen

Färdig










Saknad och konsert




Hej!

Som julia skrev i det senaste inlägget så tog Lizzie (vår hund) sina sista andertag i torsdags. Det kommer bli väldigt tomt utan henne och jag kommer sakna henne jätte mycket. ❤️ 

Men nu till lite roligare grejer. I fredags gick jag upp tidigt och packade ner det sista till min och mammas stockholms resa. På hotellet tog vi en varsin kycklingsallad och beställde en taxi till friends arena där vi skulle se på One Direction. Vi kom dit vid insläppet och var inne på arenan tidigt. Det var en riktigt mäktig känsla. När alla gjorde vågen runt hela arenan särket 10 varv, alla skrek och hoppade. Riktigt coolt var det. Förbandet var 5SOS och dom var riktigt bra dom oxå. När scenen började blinka och introt till 1D kom då fick man riktigt stå pläs (pytte skin och allt vad det nu heter) på hela kroppen. Jag bara sken upp och skrek när man fick se 1D komma upp på scen. Mamma filmade mig när dom kom upp och det var nästan tårar i ögonen på mig. Det var en fantastisk show och detta kommer jag absolut inte glömma. 

På lördagen skulle jag och mamma på shopping runda i Stockholm. När vi kom in till t-centralen var det raka vägen till Hollister. Blev lite kläder där. Var en väldigt rolig resa till stockholm som jag gärna gör om.

Har lite bilder från konserten i mobilen eftersom man inte fick ha med sig systemkamera in. Ska försöka lägga upp dom i veckan någon gång. 

/Emilia


Sommarlov









SOMMARLOV!!! 

Finns inga ord som förklarar hur gött det är ned lov nu. Nöjd med betygen, inga E, fyra A. Priser delades ut till en tjej och en kille med bäst betyg, tävlingsmänniskan innom mig ville ha det där priset, för så som jag har ändå kämpat för dessa betygen men, nej då, inte var väl jag bäst hahah, men jag är nöjd ändå. 

Nu ser ni även klänningen jag har/hade på mig, om ni söker på ginger fizz på nelly så finns den där. 

Vill även bidra med lite kärlek till Lizzie som tog sitt sista andetag igår  :'( ❤️ 

/Julia




Flowers























Hej! Mycket bilder i detta inlägget. Igår åkte familjen med husbilen till båstad där vi sov inatt. Där var en superfin solnedgång där det blev mycket fotande, som ni kommer få se snart. 

Idag på eftermiddagen åkte jag, min bror, mina två superkompisR och min brors kompis ett badställe med trampoliner och sånnt och där badade vi i typ två och en halv timme. Vi hade hur kul som helst.

Imorgon är det skola, sista veckan nu , sen sommarlov!!

/Julia


Lördag

 
 
 
Hej!!
 
Bilder på någon slags humla, gansak svårt att fånga just denna humlan på bild för den var inte still i mer än 2 sekunder. men blev 2 bilder som inte var jätte suddiga, hahha!
 
ikväll ska vi iväg till våra kusiner och jag har absolut inget bra att ha på mig..... måste komma på något nuuuu!!!
 
just nu sitter jag och kollar igenom lite bilder från farmors och farfars 70års kalas, som ska redigeras och läggas på ett usbminne. 
 
kolla gärna in vårt instagram konto @jelafoto
 
//Emilia


Finally something white















Hej hej. Just nu sitter jag att kollar på yngsta mästerkocken, hejar på killarna. 

Imorgon efter skolan ska vi ha lite pizza mys med klassen, vi ska ha lite fem kamp. Det blir kul. 

Bilderna tog jag samma sag som jag tog solnedgångs bilderna. 

/Julia


Selfies






Tjooo! 

Lite selfies idag, hade inte lagt in bilder på ipaden så fick ta några bilder jag tog för ett tag sen som är tagna med min mobil. Blev lite ovanliga selfies, med lite annorlunda redigering. Gillar nog den andra mest. 

Idag har det varit skola som alltid annars. Men det är inte många dagar kvar nu. Ska bli så skönt med sommarlov. 

//Emilia



True colors









Topp - Gina.  Kjol-HM



Hej igen. Här är bilderna i färg och 3 bilder till. Jag diggar ju de svartvita sjukt mycket mer.

Bloggningen går som en dans nu, dock har jag gjort några tidsinställd men varför inte lixom? 

/Julia


Monday morning





#selfie ? Några självisar jag tog i Fredags innan jag skulle iväg till kusinen. Bilderna tycker jag passar bäst i svartvitt men den är en smaksak. Kan lägga upp färgbilderna senare idag plus en sån sliskig spegel outfit bild höhö ;) 

Ikväll är det kurs som vanligt, dock är detta sista gången :(((( sen blir det uppehåll, men det funkar det också. 

/Julia





Pink pink pink


 





 
 
Jag har funderat på en grej, varför är iprincip alla mina rubriker på engelska? Hahaha, inte för det är fel med det eller så, det är typ en vana hehe.
 
Ännu mer rosa här på bloggen, har verkligen hållt måttet nu och bloggat mycket.
 
Idag är det söndag och imorgon börjar skoooolan, öhhhh. Men detta är sista veckan och allt är typ färdigt så det är en liten chill vecka för mig haha, fast vi är ju lediga på fredag. Just de, det är ju första juni idag, början på sommaren?
 
/Julia




Mer om oss
Videoblogg
Kamera utrustning
Barn
Djur
Högtider
Inredning
Konserter/Musik
Landskap
Ljus
Macro
Mat och bakverk
Mode och shopping
Natur~Höst
Natur~Sommar
Natur~Vinter
Natur~Vår
Platser/Städer
Porträtt
Vatten
Självporträtt
Övrigt
Behind the scenes
Inspo
Photoshop
Tips och trix
hittarecept.se