Jelafoto

If you cry i catch you tears







Jag somnade i Emilias säng haha, idag är en sådan perfekt Emilia och Julia dag. Vi skrattar tills vi gråter, skämmer ut oss sååå mycket och retas tills vi börjar brottas och ja bara perfekt!  

Jag och Emilia låg iallafall och tetades i hennes säng tills jag somnade och sov ett tag hehe, trött som man är.

På söndag ska jag, Emilia , Olle, Danne och kanske Liam på bio, bad grandpa. En chill skratt film tror jag !

Nu ska jag och Emilia kanske slänga i oss lite mat, och jag sörjer fortfarande min kära iPhone men men. 

/Julia


Dance

2013
 
 
 
2012
 
 
 
Lite bilder från dansuppvisningen detta året och från förra året! Tror att ni kan gissa vilka det är? Danny och Eric Saade. Riktigt kul! Blev en lyckade dansuppvisning. Eller båda två. 
 
Just nu har vi rast, elevens val snart! Känns som jag har massor att göra, lite stressad. prov imon på no och på torsdag matteprov och en uppsats som ska in på fredag. Hur ska jag hinna? Måste nog plugga nu istället. Annars händer inget roligt idag! Julia följer nog med hem.
 
/Emilia
 


Ikea och krossad iPhone





Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8

Gissa om jag känner mig lyckad just nu? Min telefon är nu mera en iPhone med skönhets fel. Hur lyckas man lixom? Jag brukar tappa min telefon hela tiden. Ner för trappan, från våning sängar och nu när jag tappar den 15 cm från marken dåå spricker den. Aaa blir så less på de!!
 
Annars så händer inget särskilt kul. En i min klass hade spytt. Mysigt! Vill verkligen inte ha magsjuka. Men jag brukar aldrig ha det, typ haft det två gånger på 13 år. 
 
Bilderna är från Ikea. Köpte lampan och blomman. Köpte även galgar och en tavellist, men jag har inte satt upp den än. 
 
 
Nu ska jag fortsätta sörja /Julia




In the Dark

 
 
 
Hej!
 
Här kommer några av bilder på Julia från vår foto dag! Har bara gjort dom lite mörkare och ökat kontrastet. Bilderna är ganska gamla, var ett tag sen vi fotade dessa. Bilder på mig i samma redigering kommer någon annan dag!
 
igår var det 1Dday och jag va såklart uppe och kollade, var på natten så är lite trött idag! Just nu är jag på väg till min dansuppvisning! Ska bli riktigt kul! Och som gäst artist kommer Danny! Har med kameran men får se om jag har tid att fota något!
/Emilia
 


Tips: Bländartal/Skärpedjup

Hej! Tänkte göra ett litet bloggtips! Denna gången tänkte jag visa vad bländartal är!

 

Bländarens uppgift är att bestämma hur mycket ljus som ska släppas in genom objektivet. Ju större bländarens öppning är, desto mer ljus släpper kameran in. När bländaröppningen är stor har kameran ett lågt bländartal och när bländaröppningen är liten har kameran ett högt bländartal. När kameran har ett lågt bländartal är även skärpedjupet kort och när kameran har ett högt bländartal är skärpedjupet långt. Skärpedjupet är hur mycket på bilden som är i fokus. Bländartalen brukar vara mellan från f/1.4 till f/16, beroende på vilket objektiv du har. På mitt standard objektiv (Nikon 18-55) är det minsta f/3,5-5.6. f/3,5 är när zoomen är på 18 och f/5.6 när zoomen är på 55. Man brukar ofta sätta f/ framför bländartalet/talen. När du har ett lågt bländartal typ 1.4, 1.8 och 2 kan man få väldigt fin bokeh. Bokeh är när det blir som små runda ringar i bakgrunden. Här och här är bilder som Emilia har tagit där man ganska tydligt ser bokeh. Om ni vill se fler bokeh bilder bara googla på "bokeh" så kommer det upp fler bilder.

 
 
 
Bilderna här uppe är tagna med Nikkor 50mm f/1.8, där man tydligt ser skärpedjupet.

 

Hoppas ni lärde er någonting. / Julia

Edit: Dessa bilder är tagna i mitt gamla rum under våran flytt så golvet är kind of dammigt och random stuffs att ta kort på men man ser ganska tydligt iaf :)



Det ska vara Gott på Halloween








Nikon D3100+Nikon 50mm f/1.8

Lite sena bilder. Bättre sent än aldrig.

Spindlarna är bara chokladbollar med lakrits snören. Pumporna är kladdkaks muffins med apelsin glasyr. Monstrerna är citron muffins med lakrits glasyr. Spökena är sockerkaka, grädde och sylt inlindat i vit marsipan.

Igår var jag och mamma på ikea efter skolan. Vi köpte massor av grejer till vårt nya kök. Jag köpte en golvlampa, galgar och en tavellist. 

Idag ska jag nog dammsuga mitt rum. Känns som det behövs hahaha. Ha en go lördag/ Julia


Måne

 
 
Hej!
Lite bilder som jag tog för kanske en och en halv vecka sedan. Julia messade och skrev att jag skulle skynda mig ut och fota fullmånen och stjärnorna, men där fanns inga! Hade inget stativ hos mamma så fick bli lite konstigt, kunde inte lägga kameran på marken för då blev typ allt vit så fick ta helt vanliga bilder, med helt vanlig inställning. Men det blev helt ok!
 
Nu ska jag snart till mamma. Imon är det 1Dday. Börjar kl. 20.00 och håller på till 03.00. Det är en livestream i 7 timmar. Hur ska jag kunna hålla mig uppe, haha. Annars har det varit en vanlig dag i skolan. Och på söndag har jag dansuppvisning. Inte nervös ännu men det kommer nog snart. 
 
/Emilia


Höst Mode

 
/ Blå Tjocktröja / Boots / Klocka / Svart-Vita byxor / svarta Byxor / Väska / Halsband / Klänning / Body Mist / Body Butter / Mössa /

Lite sent med höstkläder men men..

/Julia


20 November




Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8

Imorse fick vi skrapa rutan...på INSIDAN!! Shieeet va kallt det var alltså.

Är i skolan.

Bilderna är från agility tävlingn. Alla grejer vi fick. Dynan va riktigt fin.

Kom på att jag inte hade visat halloween bilderna eller collaget än. Dåligt! Det kommer något imorgon och kanske ikväll.

/Julia


Edit: det är 3dje gången jag skriver detta inlägget! Damp varning!!


White

 
 
 
Hej!
 
Idag har det varit vanlig dag i skolan. Just nu sitter jag och kollar lite julklappar! Någon som har lite tips vad man kan ge föräldrar och vänner för något? Ska beställa lite grejer från www.miniinthebox.com jätte bra hemsida med massor av billiga grejer! Finns kamera tillbehör och allt man kan tänka sig. Verkligen ett tips. Imon har vi prov och jag kan typ inget så jag borde nog plugga istället och senare kommer farmor och ska sätta upp mina nya gardiner (inte jätte intresant att veta). haha, nu ska jag leta vidare
 
/Emilia


Before and after

Ett gäng härliga before and after bilder. Alla bilder har redigerats i Photoshop 6.0 gamalt men det funkar väl. Tänkte jag skulle gör en sån här för varje månad. Så första ehhh december (wow de rullar på) så gör jag en sån här med lite bilder från november. Denna är iaf från sommaren till oktober. 

Idag har jag varit i skolan. En vanlig måndag :)

Igår var jag och tävlade agility i lotushallen. Jag diskade mig i första och andra loppet och kom 1:a i det sista. Kul! Vi fick en massa priser och lite goodiebags. Kommer visa bilder men jag och min dator är inte kompisar just nu. 

Tänkte lägga upp ett litet collage med lite grejer som hade varit guldvärt i det här höstmörkret. En liten ledtråd är väl Michael Kors. Haha nej men ett vanligt collage. 
 

Ha de gött flodhäst (som Emilia säger) ! /Julia




Pink!

 
 
 
Hej! 
Idag ska jag inte göra så mkt, ska på dans sen annar händer inget roligt. Igår var jag på byggdegårdsfest. Ni kanske undrar vad det är? Det är en fest för alla som bor i byn. Mest massa gubba men oxå massa barn. Brukar va lite uppträde och någon som spelar och så blir det massa god mat. 
 
/Emilia


No inspo!


Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8


Hej vänner!
 Jag har verkligen ingen inspiration! När man kommer hem är det ju bäcksvart lixom. Jag är direkt ingen sån som tar på sig och går ut i mörkret och gå ut och fota. No way!

Bilden är på Emilia i sommar skenet. Tänk att man bara kunde gå ut i t-shirt och utan skor! Mmmm.... 

Får se om jag kanske tar lite självisar imorn? Tema?

/Julia


När Man Har Tråkigt

 
 
 
 
 
 
 
Hej! 
Detta gör jag när jag har riktigt tråkigt, gör konstiga redigeringar. Faktiskt har jag inte lagt upp så många bilder från denna fotograferingen! Jag och Julia fotade nog 8 olika på samma eftermiddag. Blev ganska mkt bilder. Dessa bilder jag har redigerat var jag lite missnöjd med och gjorde då något roligt utav dom, vissa blev lite suddiga o så men det kan man lätt fixa med lite annan färg o så. Jag har inte lagt upp så många utav de som blev "bra". Ska försöka göra det någon dag!
 
Jaha, vad tycker ni?
 
/Emilia
 
 
 


The sun

 
 
Hej!
 
just nu sitter jag i skolan med julia som just nu är sjukt social Haha. Snart  har vi matte så blir bara ett snabbt inlägg.
 
idag ska jag inte göra så mkt, plugga lite kanske. Bilderna tog jag i torsdags när jag kom hem från skolan, hela himlen var gul så jag skyndade mig för att hämta kameran för att cykla ut en bit där jag skulle ta bilder på betor till en tidning. man kan få en bild på framsidan och det måste ha ngt med betor att göra, men när jag kom dit var det inte alls lika fint och jag fick inte en ända bra bild på betorna. 
 
/Emilia


Funktionär






Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8


Varför har jag inte bloggat på några dar kanske ni undrar?
Jo, min helg har varit... rolig men ändå så jobbig så det känns som jag inte sovit på länge. Jag var alltså funktionär på en agility tävling klass 2&3 som jag skrev i förra inlägget. På lördagen gick jag upp 06:00 och var på tävlingen mellan 06:45-19:00. Sen på söndagen vart det samma fast mellan 07:00-17:00. Kan inte säga mer än att jag är j**ligt trött. Kommer kännas som jag går i skolan 12 dagar i rad men a ja. 

Blev för övrigt väldigt sugen på att köpa en röd dvärgpinscher. För väl önska mig det i julklapp hihi. 

Oj ett långt inlägg. Ha en fin måndag/Julia


Stars

 
 
 
 
 HEJ!
Bilder jag tog en kväll i veckan! Julia var med och hjälpte till med lite inställningar eftersom att jag inte har fotat stjärnor innan (bara lite snabbt för evigheter sen). Var ganska molnigt. De två sista bilderna var någopt som lös bakom träden och såg verkligen sjukt häftigt ut. 
 
Idag ska jag bara vara hemma och chilla! Bara mysa. 
 
/Emilia
 
 
 


My Love


Nikon D3100 + nikon 50mm f/1.8


Hej hej. Sitter just nu i klass rummet och har precis gjort klart mitt Media-prov. Det känns som det gick bra. Har fortfarande brist på inspo om vad jag ska skriva om då mitt liv bara rullar på och inget speciellt händer. Jo, igår kväll år jag tårta det var gott iaf haha. 

Bilden är på min darling. Hon är så söt när hon lyfter öronen som hon gör på andra bilden. Kommer inte blogga något under helgen då jag ska vara funktionär på en agility tävling från 7-19 hela lördagen och hela söndagen. 

Nu ska jag återgå till mitt tråkiga normala liv /Julia



Put a smile on

 
Hej! 
 
Just nu sitter jag i skolan och pluggar engelska. Regnar sjukt mkt ute nu, vill typ bara hem och krypa ner i sängen igen. Idag ska jag bara va hemma o typ chilla. Självporträtt jag tog för ett tag sen bjuder jag på :)
 
/EMILIA


I don't see ya anymore



Nikon D3100+nikon 50mm f/1.8

Hej har verkligen inget oh skriva ville bara uppdatera er med lite bilder så jag säger hejdå och gör ett inlägg med mer text när jag har något att skriva om hahsh :) random rubrik bara tog ur någonlåt haha

Ha de gött pommes kött /Julia


RED

 
 
 
 Tjo!
några bilder jag tog innan i veckan. Idag ska jag och Julia gå och kolla på bio och njuta av sista dagen på höstlovet. Vi ska se "Vi är bäst!". Någon som har sett den? Just nu sitter jag och läger in lite nya bilder i fotoramen och försöker att få tag i farmor. imorgon blir det skola igen, inget jag har längtat till :(
 
/Emilia
 
 
 


DM Agility



Nikon D3100+ 50mm f/1.8

Precis kommit hem från DM (Halland) i Agility. Jag tävlade med min bäbis Lilly första loppet blev vi diskade, i andra fick vi fem fel och sen så tävlade jag i laget "Lilly o pojkarna" och då diskade tre stycken i laget sig på samma hinder och en i laget nollade sig. Men men så kan det gå. Nu ligger jag i pappas säng och kollar på TV käkade precis thai-mat också. Gott!

Bilderna på Emilia tog jag sammtidigt som vi spelade in filmen fötterna på jorden. Det blåste riktigt mycket alltså. Igår tog jag lite stjärnhimmel-bilder men dom blev inte sådär jätte bra. Får se om jag lägger upp dom. 

Ha en toppen lördag/ Julia



Mer om oss
Videoblogg
Kamera utrustning
Barn
Djur
Högtider
Inredning
Konserter/Musik
Landskap
Ljus
Macro
Mat och bakverk
Mode och shopping
Natur~Höst
Natur~Sommar
Natur~Vinter
Natur~Vår
Platser/Städer
Porträtt
Vatten
Självporträtt
Övrigt
Behind the scenes
Inspo
Photoshop
Tips och trix
hittarecept.se