Jelafoto

Fötterna På Jorden

 
 
Fötterna På Kalla Jorden... Ja, filmen som Emilia nämde i förra inläggen är denna här ovan ^^
Vi var idag och då tog vi lite porträtt och mitt ute i "dungen" där vi fotade kommer vi på iden till en liten kortfilm. Så mitt i naturen bytade vi brallor för jag hade mjukisar som vart betydligt lättare att vika upp än Emilias jeans haha. Sedan fick Emilias fötter agera som skådisar. Hennes kommentar till filmen var "ISKALLT", jag hade all förståellse för det haha.
 
Annars så var jag som sagt med Emilian idag och hade mysigt. Imorgon ska jag, min kusin Ellen och hennes mamma baka halloween muffins och chokladbollar som kommer föreställa spindlar och spöken hihi får se hur det går om Ellen inte äter upp degen som hon gjorde förra gången, men det hör till hon är ju ändå bara 2 år haha. Önska mig lycka till iallafall haha/Julia
 
 
Glöm inte följa våran kanal på youtube!


Löv

 
 
Hej!
Idag har jag varit hos Julia, vi fotade lite och spelade in en liten film. Kan bara säga att det var iskalt. Nu har jag kommit hem och ska bara chilla hemma ikväll. Imon ska jag till pappa, bara vara hemma tror jag. Hur har ni haft det? 
 
/Emilia


Rosa


Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1,8

Idag gick jag upp tidigt. 06:45 ringde iphonen hemma hos Julia. Inte riktigt den tiden jag brukar gå upp på höstlovet om man säger så. Jag gick upp och fixade mig lite snabbt och sedan åkte jag och mamma mot sjukhuset för att kolla upp min migrän, för bättre medeciner och sådant. Sen åkte vi till ica och frukost-fikade lite. Vi handlade lite på ica. Sedan drog vi till tapet och kakel affär och kollade på stolar, nej skämt-o-sido. Vi kollade på tapeter. Sedan åkte vi mot djuraffären och köpte lite nya fiskar till akvariumet. 

Senare ikväll ska jag träna agility. 
Nu ropar mamma hejdå/ Julia



Black and White

 
 
Tjoo!
Lite självporträtt som jag tog för ett tag sen! Några blev helt ok. Har ni några tips om vad man kan fota just nu så skriv i kommentarerna. Har just nu inga ideer :( 
 
Som ni har märkt har det varit storm, jag har varit hos mormor och morfar och dom bor typ mitt ute i skogen. Så vi trodde att vi skulle va strömlösa i dagar! Men vi hade tur och det blev inget strömavbrott, men alla deras grannar hade inte lika tur. Men vi kom inte någonstans, det låg träd över vägen (Typ överallt). Kommer lite bilder. Annars har jag kommit hem nu och sitter i soffan o chillar, imon ska jag bara vara hemma (försöka hitta något att fota). 
 
Igår var jag hos min kusin och kollade in hennes nya salong (jätte fin). Vi åt lite lunch och sedan satt jag och drack chai latte och kollade när hon klippte. 
 
/Emilia


Light up your day





Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8

Värmeeee... Ja, jag överlevde stormen. Vi hade ingen ström från 19:00 till typ 7:00 men men. Nu ska jag mot mina kusiner där farmor lagar mat för hennes hus är strömlöst. Ikväll ska vi chilla och njuta av dagen. 

Bilderna tog jag igår när lite sol kom fram innan stormen började på riktigt. 

/Julia


Stormvind






Nikon D3100 + nikon 50mm f/1.8


*Hoppas inte strömmen går* Sitter i soffan och det låter som jorden går under utanför fönsterna. Jag lider lite med Emilia som sitter i den småländska skogen ute bland få grusvägar. Vi har ström fortfarande vilket jag är glad för. Kollar på MTV EMA och låssas som att jag inte är rädd. Nu kör Rihanna "Only girl in the world" lite så jag känner nu haha.

Här uppe är lite bilder från tidigare idag när stoppade kameran i en plastpåse och fotade i regnet. Gjorde lite speciell redigering på första bilden vet inte riktigt om jag gillar den riktigt men men. Den andra och tredje bilden är på en ruta och så är det en röd dörr utanför. 

/Julia




Nytt i garderoben



/Tröja ~ Gina / Skor ~ Skoboo/
 
 
Det börjar bli storm. Untanför fönstret är det kolsvart och det blåser och regnar. Usch fy sånt väder, vill bara att det ska va helt vindstilla och att det snöar lite lätt. Jag har dragit på mig världen förkyldning. Näsan rinner, jag nyser varannan sekund varför? Men man får kämpa på. Har städat hela mitt rum idag, dammtorkat, rensat, dammsugat, bytat lakan och kuddar och sånt mm. GOOD!
 
Tröjan på bilderna köpte jag i göteborg igår och skorna när jag var på gekås. Här är en liten bhs bild.
 
Hoppas ni inte blåser iväg/ Julia
 




1D World

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hejj!
Ni kanske vet att julia redan har lagt ut lite bilder från vår shopping dag i Göteborg, men här kommer några till. jag har tagit några o Julia några.
 
Stora höjdpunkten var ju såklart 1D World! Riktig upplevelse! Så nu är jag jätte glad(whoiio) Jag köpte en tröja, 2 armband och en plansch. Sen köpte jag oxå present till min kusin (armband & plansch). Blev oxå en tröja och lite smått och gått i andra affärer. Kanske lägger upp mer bilder. Blev en lyckad dag med massa god mat (sjukt god) och shopping. 
 
Jag kanske inte kommer att blogga så mycket dom närmaste dagarna, för att jag ska till min mormor på lite semester! Men ska försöka (de bor typ mitt ute i skogen). 
 
Haha, nu orkar ni nog inte läsa mer så Hejdå
 
/Emilia


1D-Store Göteborg

Nikon D3100+Nikon 50mm F/1.8
 
hallojsan!
 
Idag drog jag och Emilia upp till Göteborg mot 1D store dit Emilia väldigt gärna velat åka. så vi drog upp och köade in till 1D store. Vi kom in och jag stod med 2 kameror och Emilia shoppade. Efter shopping på 1Dstore gjorde vi stan osäker. haha men nej vi shoppade lite på Gina och kollade lite andra affärer och så. Ska visa bilder på mina skor och det jag köpte idag. Vi drog till IKEA också där Emilia köpte ett skrivbord och jag köpte lite kanelbulle ljus. 
 
Nu ska vi dra till mina kusiner och äta lite och jag måste verkligen slita mig från datorn nu hihi.
 
Emilia har mer bilder som hon säkert kommer lägga upp så kolla senare.
/Julia
 
Edit:Här är en instagram bild från dagen follow @julialassagard @jelafoto @emiliaaxxelsson


Ny design









Jaha nu har den nya designen äntligen kommit! 

Allt är i princip nytt sidmeny, rosa, grått, vitt, boxar, a vi får se hur länge denna ska sitta på men ett tag så .. Om ni ser något som ni tycker ser konstigt ut eller något som ni tycker vi ska ändra på så släng en kommentar så försöker vi lösa det.

Kollar ni på idol? 

/Julia och Emilia


Friday morning


Nikon D3100 + 50mm f/1.8


Godmorgon! Har idrott första passet men smart (och morgontrött) som man är så glömmer man idrottskläder. Så kan det gå! Igår kväll var jag ute med Lilly och kameran och tog lite bilder. Det var typ storm, det blåste as mycket och himlen vart heeeelt grå. Man ser det tydligt sista bilden. Så fort solen försvann var det kolsvart och iskalt. Man märker att vintern närmar sig. 

Nej men sista bilden blev lite häftig när man såg sol stålarna elke skenet. 

Ha en toppen dag/Julia


Vattendroppar

 
 
 
 
 
 Hej hej!
Sitter i skolan just nu med julia. Ska börja om några minuter. Tror att det blir en vanlig dag! Lite prov annars så så ska det väl gå bra:) haha. Igår var jag bara hemma och chillade efter skolan. Någon mer än jag som såg på PLL, gud, så spännande! 
 
Nu börjar vi, så hejdå!
 
/Emilia


More feelings




Nikon D3100+ 50mm f/1.8

God förmiddag! 

Sitter i skolan har rast i 2 minuter till så detta blir ett kort inlägg haha. Igår vart jag med Emilia och sen tränade jag agility på kvällen. I eftermiddag ska jag vara hemma och chilla. 

Designen är snaaaart färdig. 

/Julia



Gekås




Tjena! I fredags efter skolandrog jag, mamma, Emma och emmas mamma med våran husbil till gekås camping. Vi shoppade på fredagkvällen tills dom stängde. Vi tog campingbussen till gekås men vi missade den sista bussen tillbaka för vi stog i kassan så länge. Så vi fick gå men det vart helt ok, jag satt i kundvagnen och Emma körde och sen så byta vi. Sen idag på lördagen så hade vi mysfrukost i husbilen och sen drog vi till gekås men där vart ca. 3km kö in och vi bara NEJ! Aldrig vi ställer oss i den kön, så vi shoppade i gallerian jämte och på lite små affärer. Köpte ett par nya vinterskor. På gekås köpte jag typ inget för vi är typ där en gång i månaden. Men det vart kul. Kommer bilder på shoppingen

Sen till designen, jag håller på, vi får se när den kommer. 

Hoppas ni har en bra kväll :) /Julia


Höst

 
 
 
Hej!
Några höstbilder från förra veckan. Idag har det varit vanlig dag i skolan. Nu har jag precis kommit till pappa. Ikväll blir det bara lite mys hemma. Imon ska vi på kalas till min kusin. 
 
Har inte blivit så mkt bloggande dennna veckan, har haft fullt upp. Just nu håller vi på att göra om bloggen lite, eller kanske jag ska säga Julia (hon gör typ allt). Vi ska byta designen och lite annat. Får hoppas att det blir bra.
 
/Emilia


Macarons

Heej! 
I lördags bakade jag något som jag aldrig har gjort och bara ätit några gånger! Jag gjorde Macarons, alla kanske inte vat vad det är men det är en sorts kaka. En blandning mellan biskvier och maränger. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte en färdig mix (haha). Mitt resultat var kanske inte det bästa (ni ser hur dom ser ut). 
 
 
 
 
Hur gör man?
Jag köpte en färdig mix som man kan köpa i en vanlig mataffär. Det ända man behöver ha är: Vatten, mjölk och smör. Det är väldigt lätt att göra om man har färdig mix. I förpakningen finns det två påsar, en med själva degen och en med fyllningen. Som man blandar med vatten, mjölk elr smör. Allt man behöver veta står på förpakningen.
 
Mitt Resultat:
Mitt resultat ser inte precis ut som någon mäster kock har gjort dom, men det är jag ju inte heller. Men dom smakade riktigt gott. Det finns även att köpa samma mix fast med choklad. Det finns sjukt många olika sortes Macarons.
 
 
Kanske fick ni något tips nu på vad man kan baka. Om ni har frågor till mig så kan ni lämna en komentar så svarar jag! 
 
/Emilia
 
 
 


ONE DAY WE GROW UP




 Nikon D3100+ nikon 50mm f/1.8

Idag har det vart en dag som inte har vart så speciel. Efter skolan drog jag till EmeliaPelia och chilla tills jag skulle på agility träning. Bilderna är några som jag tror jag inte lagt upp, och den tredje är urdålig kvalite, i know. 

Ni får ha det gött så länge! / Julia


13 Oktober








Nikon D3100 + 50mm f/1.8


Denna dagen började med en smaskig baguette och en varm dusch. Ska ta en liten promenad med Lilly sen. Snart ska vi käka lite och i eftermiddag ska jag kanske plugga lite och typ chilla :)

/Julia


Godmorgon

 
Godmorgon!
När jag vaknade idag så luktade det nybakat över hela huset, så jag gick ner och då hade pappa bakat scones! Mums :) Så nu har vi precis ätit klart och jag är sjukt mätt. Idag ska jag bara ta det lungt och så ska jag på dans! 
 
Bilden tog jag tidigare i veckan o blev ganska nöjd! 
 
/Emilia


Självporträtt med höstkänsla





Nikon D3100+ nikon 50 mm f/1.8

Hejsan! Idag har varit en sån här fix dag. Vi har sängt massa skit och sånt. Ikväll blir det myspys med familjen. Självisarna tog jag igår när jag inte hade något att göra. 

Hoppas ni får en bra lördagkväll :)
/Julia 


The Body Shop: Body Butter

 
 
Jaha, nu undrar ni säkert, vad är detta?
Jo, jag har tänkt att visa mina älskade body butters från The Body Shop och länka dom och typ "rekommendera" er lite, typ vad jag tycker om dom osv. Jag kommer även att visa lite annat smått och gott som jag äger ifrån TBS. 
 
Yes box, här är då mina bbs: (siffrorna är från 3-7 lite konstigt i know)
3: Sweet Pea Duo  (30% just nu så passa på)
4: Cocomania Exclusive Edition 
5: Satsuma
6: Moringa
7: Mango (finns endast i 100ml, 50 ml på bilden)
 
Ja det var mina då.
 
Lite tips då:
 
För dig som vill ha en mjuk eller lite mildare doft skulle jag välja:
¤Sweet Pea En mjuk, lite söt, rätt så mild doft, blommig doft.
¤ Moringa En väldigt mjuk, lite söt, vädigt mild, väldigt lugnande doft.
 
För dig som vill ha en lite mer starkare och typ "explosiv" eller speciell skulle jag välja:
¤ Satsuma En sur-söt, lite hårdare, gladare doft, en pigg doft, en av mina absoluta favvisar.
¤ Mango En lite mattare söthet, fräsh, lite mer åt basic.
 
För dig som vill ha en starkare fast ändå mattare doft skulle jag välja:
¤ Cocomania Väldigt chokladig, lite julig, mysig, en varm doft.
 
 

Ja detta var ju mina bbs, men TBS har ju jättemånga fler att välja på. Jag skulle vilja ha en Pink Grapefruit, en Vineyard Peach och en Sweet Lemon.
 
Mina favvoriter bland min samling är nog Satsuma och Cocomania.
 
Jag har ju även dessa produkter:
1: Pink Grapefruit bodymist
2: Strawberry EdT
 
Bland dessa så hör Pink Grapefruiten mer till starkare dofter och Stawberryn mer till sötare, mjukare. 
 
Jag är totalt nöjd med mina produkter och kommer öka mitt lager i framtiden. 
 
Hoppas dett inlägg inte vart totalt meningslöst haha.
 
Ha det gott/Julia
 


Svamp

 
 
 
Heej! 
Varit en ledig dag idag! Jag har mest FaceTimeat med Julia och slappat på förmiddagen, sen åkte jag till pappa och där klippte jag lite gräs så att jag känar lite pengar. Sen gick jag ut och fotade lite löv och svamparna ni ser. Nu sitter jag o lyssnar på musik o redigerar bilder! Vad har ni gjort? 
 
Imon blir det kanske lite lek med kusinerna, sen får vi se! 
 
/Emilia


Höst-Lilly


Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8


Hejsan svejsan, idag har jag vart i skolan som vanligt hade uvecklings samtal den sista lektionen, blev klara rätt så fort så jag fick sluta 20 min tidigare, lite men gött. Imorgon är vi lediga också rätt skönt. Har tagit rätt så mycket bilder på sista tiden kul. Ja, min söta lilla princessa ville va med på lite höstbilder OM.... hon fick godis hihi... Dom blev väl helt ok. 

Japp, tänkte göra ett lite "The body shop" test med lit olika body butters jag har haha. Får se vad det blor med det. 

Ni får hadä gött /Julia



Mer från Torekov

 
 
 
Hejj! 
Två bilder till från torekov. Där vi va på husvagnssemester i sommras. 
 
Idag har det varit ganska vanlig dag i skolan, imon är vi lediga så det ska bli skönt. lite sovmorgon, annars händer inget specielt. 
 
/emilia


Migrän




Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8

Hejsan! Fick åka hem från skolan igår för min djävliga migrän hälsade på. Snabbt hem och hänga över toan INTE kul. Så jag sov typ från 14.00 till 19.30 igår. Idag är jag hemma och vilar upp mig har vart ute med kameran och Lilly och tagit lite bilder som jag inte har redigerat än. Här är ännu fler bilder från i söndags. Ska snart börja fixa lite käk, blir nog spagetti och köttfärsås. Ha det bra! /Julia


Sommarlek

 
 
 
Hejj!
varit en vanlig dag i skolan, nu har jag precis varit ute o fotat lite löv.
 
Bilden är tagen när min kusin från australien  var och hälsade på. Det är min kusins barn som är på bilden, så gullig. 
 
/Emilia


Stonewall



Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8
 
Tjänna!
Idag var det en vanlig måndag. Vart hemma typ 16:30 så sen dess har jag bara chillat. Självporträtten är från nån vecka tillbaka. Vet inte vad mer jag ska slriva haha. Men har blivit något så beroende av ask. Det är så kul när alla är så extremt oseriösa. 
 
Har ni haft en bra dag? 
/Julia
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11092795/?claim=q373kg9fpm3">Följ min blogg med Bloglovin</a>


Gul dag


Nikon d3100 + 50 mm f/1.8

Hallojsan!
Idag har jag mamma och Lilly gått en rätt så lång promenad i svenska skogarna. Vart lite tidigt att fota röda löv då nästan alla träd fortfarande vart gröna. Vi hittade lite trattisar oxå som vi fick trycka ner i min kameraväska. Annars var det riktigt gött väder. Igår var det lite shopping med mamma och Emilia, för mig blev det 3 tjock tröjor som följde med hem, för mamma oxå 3 tjock tröjor och Emilia fick med sig en tröja som ni såg i inlägget här under. Det blev även shopping på TGR och Lagerhaus för oss alla. 

Imorgon blir det skola, lediga på fredag så vi får se fram emot det.
Ha de gött / Julia!




SÖNDAG

 
 
 
heej!
 
igår blev det lite shopping, blev en tröja trån Gina Tricot, nagellack från TGR och ett skal till min mobil oxå från TGR. Nu ska jag snart till dansen, ska bli kul. 
 
/Emilia
 


Fight for love



Nikon D3100+ nikon 50mm f/1.8

Hallojsan.
Idag vart det en skoldag, med ett stycke huvudvärk och även lite chilla lektioner då en av våra lärare gått bort och då skulle vissa andra lärare på begravming. Annars blir det en chill kväll med mamma och imon blir det lite secondhand shopping med Emilia. 

Får se om jag skriver imorn har inte så mycket bilder i det kalla storm vädret.
/Julia


L-O-V-E

 
 
 
Heej! 
 
Som ni kanske vet har Julia lagt upp 2 utav dessa bilder innan, men jag har gjort en annan redigering. Vad tycker ni? 
 
Idag har det varit vanlig dag i skolan, nu sitter jag och målar naglarna och lyssnar på musik! Saknar redan sommaren, så kallt och blåser just nu! Men kanske blir det några fina höstbilder.
 
/Emilia
 
 


Hmm

 
 
Hejj! 
Har varit en helt vanlig dag, inget alls kul! Har typ inga bra bilder att lägga upp just nu, men hittade någon gammal bild som jag inte ens gillar. Nu ska jag till mamma efter lite jobb
 
Kramisar Emilia


The summer is far away!

Nikon D3100+nikon 18-55 mm f/3,5
 
Åhh, vad jag längtar till nästa sommar. Mer värme, sol, bad. Nu får man tänka positivt och fokusera på annat, som att jobba upp betyg, och lite höst mys är ju aldig fel. Lite inspo bilder till oktober från we heart it.
 
kram Julia.
 
 
 
 
 
 



Mer om oss
Videoblogg
Kamera utrustning
Barn
Djur
Högtider
Inredning
Konserter/Musik
Landskap
Ljus
Macro
Mat och bakverk
Mode och shopping
Natur~Höst
Natur~Sommar
Natur~Vinter
Natur~Vår
Platser/Städer
Porträtt
Vatten
Självporträtt
Övrigt
Behind the scenes
Inspo
Photoshop
Tips och trix
hittarecept.se