Jelafoto

Black and White




Tjoosan :)

Idag har det var en helt normal dag i skolan. När jag kom hem fotade jag dessa bilderna. Tog bara några stycken (typ 20), hade inte alls lust att leka lite modell eller fota. Var väldigt missnöjd med bilderna när jag kollade på dom, men sedan hittade jag på någon konstig redigering och det blev väl helt ok till slut. Kolla inte för noga på sista bilden, för ser ut som jag har värsta tjocka ögonbrynet (men är bara skuggan) 

Har tyvärr intr bloggat så mkt, för just nu har jag lite brist på bilder. Och absolut inget kul att gå ut och fota i detta vädret. Men nu ska jag plugga lite glosor. 

/Emilia



29 januari






Nu sitter jag i skolan med Emilia och Ebba och väntar på att få åka hem. 
Igår tränade jag agility i en timme och sen kollade jag på nya teen wolf avsnittet. 

Jag har inte mycket att skriva för det har inte hänt något speciellt. 

/Julia



Söndagskväll

 
 
hej hej! sitter vid tvn med familjen. Jag kollar lite kläder på tradera. Ska snart gå och lägga mig och i en nybäddad säng dessutom... Känner mig ganska trött idag så bättre att sova ut lite. 
 
/Julia


Natur

Hej hej!
 
idag har det som vanligt varit en vanlig dag i skolan, fast utan julia. När jag kom hem var det driekt in i duschen (hade idrott sista timmen) sedan var det mysbyxor på. Sen satt jag o slösurfade lite, kollade kläder o så. Ganska lugn dag. Nu ska jag snart sätta mig i soffan och mysa under täcket.
 
Lite fler bilder från mormor o morfar! 
 
 
 


Snö i mängder







Jaha, såhär såg min och lillebrorsans snö "grotta" ut innan den rasade ihop haha. Det är sjukt att snön ligger kvar, det har ju snart gått en vecka sen den kom.

Idag har jag inte varit i skolan föratt jag var och drog ut en tand i förmiddags, det känns som inte bedövningen har släppt helt än och det har gått 8 timmar. Men det släpper nog snart. 

/Julia


Måndag

 
 
tjoo! 
 
Då var det måndag igen, och ny vecka. Just nu sitter jag och Julia och gör absolut inget. Har precis tryckt i oss massa köttbullar och makaroner. Nu har vi snart SO och sedan blir det hemkunskap. Idag ska jag inte göra så mkt, bara vara hemma.
 
hade tråkigt när jag redigerade bilderna så gjorde lite konstig redigering på den ena. 
 
/Emilia


Herr och fru




Här är dom söta krukorna som jag nämde i ett tidigare inlägg. Dom passar jättebra till mina tavlor. 

Just nu har vi 74 cm snö i våran trädgård. Det yr något sjukt. Jag var bara tvungen att hämta tumstocken och mäta. Man bara sjunker. 

Igår tapetserade jag och mamma vår hall. Det blev snyggt fast rullarna räckte inte... Ja,vi var juni stan i går och vi köpte en matta till mitt rum, tapeter, vinterkläder, mat och lite små grejer. 

/Julia



Vinden blåser kallt, snön är överallt



Hej hej! Gud vilket snökaos som har kommit. Jag hade varit glad om det hade kommit en månad tidigare men men, hellre sent än aldrig. Jag som inte har varit aktiv med kameran har inga vintriga bilder att lägga upp. Man sitter i skolan och bara, jag måste ut med kameran när jag kommer hem. Och när man väl är hemma så är de redan lite mörkt och det blir bara ?!##£** bilder. Så jag bjuder på en somrig bild som jag tror jag inte lagt upp tidigare. 

I kväll ska jag ha fredagsmys /Julia


Lilla Blå Huset

 
 
 
 
 
Hej!
 
Idag har det varit en vanlig dag i skolan! när jag kom hem var det in i duschen och sedan städade jag mitt rum lite ( hade nog halva garderoben på golvet ). Sedan satte jag mig vid keyboardet och där har jag suttit tills nu! Nu ska jag gå igenom spanska glosorna och sedan blir det väl snart mat. Vad har ni gjort idag? 
 
Detta huset som är på bilden är ett litet blått hus mitt ute i skogen, ganska nära där min mormor och morfar bor. Tycket att det är sååå gulligt ;) Kommer mer bilder från skogen där, när vi gick på promenad!
 
/Emilia
 


Raketer

 
 
 
 
Heeej!
 
Idag har det varit en vanlig dag i skolan, helt ok dag! haft hemkunskap för första gången, så det var kul. Precis när vi slutade ringde min bror Olle och sa att han var inlåst på toan, så där inne fick han sitta tills jag kom hem, typ 25 minuter senare. 
 
några bilder från nyår och ja alla bilder blev kassa. Vi hade köpt en sådan låda med massa raketer som skjuts upp efter varandra, det skulle va 25 st. Så jag tänkte att först tar jag kort med kameran och sedan med mobilen och sedan kolla lite själv, för vi smällde innan 12 (min minsta bror och kusin ville oxå se). Men när vi börjat skjuta så kommer det typ fem, men efter det kom det ingen alls så det blev 4 svarta bilder och en utav dessa. Var något fel på raketen, men var ute och kollade vid 12 oxå så det blev en bra bild därifrån. 
 
//Emilia


Den lilla "vandringen"















Nikon D3100 + 50 mmf/1.8, sista bilden Sigma 70-300 f/4-5.6

Det var ett tagsen nu. Jag tror jag tog dessa den 28 december. Huset på bilden är där min farmor och farfar bor. Jag gick där på det berget i höstas också men då var det helt orange. Ni kan se bilder där ifrån om ni rullar ner lite till inlägget "Video Saver" så har jag länkat till dem där. 

Igår var jag hos min morbror på födelsedagskalas. Städade också mitt rum, älskar det nu när jag kan gå och fixa små små detaljer. Har fixat två krukor som ser ut som gubbar och så är det som någon kaktus i som ser utnsom hår. Ska visa er dom. 

Idag har jag målat naglarna och varit en liten sväng i stan med familjen och handlat lite. Vi var på cheapy, fynda och ica. 

Min bror håller på att göra tårta (?!). Det blir nog gott efter woken vi ska trycka i oss om en stund. 

Imorgon är det "back to buissnes", våran engelska lärare "mjukstartade" med 25 glosor....

/Julia





Nyårs raketer

 
 
Halloo.. Sitter och kollar på serien "orange is the new black" tyckte den var väldigt konstig i början tills jag upptäckte att jag kollade på avsnitt 2 istället för avsnitt 1. 
 
Första gånge jag fotade raketer så jag är verkligen inte nöjd. Det var ganska svårt ocksåå för vi hade inte köpt några så an var tvungen att timea in med dom som bodde typ 1 km bort.
 
Jag stod iallafall för desserten och såhär och såhär blev den. Är ganska nöjd.
 
/julia


Vattendroppar

 
 
 
Hej! 
 
Lite gamla bilder från i höst! Tycker att den första är ganska fin, just att det speglar sig.
 
Idag gör jag absolut inget alls. Bara är hemma och vilar ut inför skolan imon! Fattar inte hur jag ska kunna gå upp så tidigt och orka med en lång dag i skolan. skulle kunna ha lov flera veckor till. Jaja
 
Igår så var jag oxå hemma, jag bakade lite kladdkaka eftersom pappa fyllde år. Annars har jag inte gjort något så intresant de senaste dagarna. 
 
/Emilia


Shopping i mellandagarna

Äntligen får ni se i princip allt jag har köpt de senaste dagarna. var i halmstad i måndags och i fredags och i torsdags var jag på gekås. Köpte fler grejer på gekås men det var typ sockar och godis hahah. Sitter och lägger över videos från kasettband till datorn och sen vidare på dvd. Alltså det är ett evighetsprojekt. Jag hittade två videos när pappa var i St Louis, 1993(tror jag), hela familjen satt spikade framför tvn och kollade på det. Vi blev så himla sugna på att åka dit och hälsa på dem. 
 
/Julia
 
 
 
 
 
 
 
Endast "den snurrande ställningen" 40kr tgr
20 kr tgr
100 (199) kr JC
100 (199) kr HM
74 (149) kr GinaTricot
Bodybutter 95 (195) kr The Body Shop, Läppglans glittrigt 10 kr tgr
inzoom>
 
1: 30 (99) kr Kicks (missvisande färg, mycket mer bubbelgumrosa) 2: 10 kr gekås
99 (199) kr Cubus
Blomman + kruka ca 70 kr gekås, köpte 2 st.
 


On The Road

 
 
 
 
Hej! 
 
Lite bilder från en dag när jag hade väldigt tråkigt i bilen! Blev väl inte jätte bra, för det fanns typ inga bilar eller något som lyste! 
 
Idag blir det kalas för Olle! Så snart ska jag och han baka bullar! Får se hur det går ;) Igår var jag bara hemma och  åkte och fotade lite grejer pappa ska sälja och då blev det även fika hos farmor. I förgår skulle jag och pappa till polisen, pappa skulle ha nytt pass och jag skule fixa id-kort(något man kan resa med oxå). När vi hade satt oss i bilen på väg hem sa pappa, ska vi inte åka till gekås! Jag bara VA?? DU vill till gekås? (han hatar att shoppa) Men vi skulle bara ha två grejer det var ett stativ till mitt keyboard och ett skal till olles mobil. Men vi åkte dit och det blev väl lite små grejer oxå. Men såklart var stativet slut så det blev inte mycket! Hahaha
 
Men nu ska jag baka bullar :)
 
/Emilia


Bild Summering 2013

Januari: Jag var ganska aktiv och tog mycket naturbilder men inte mycket porträtt.
Februari: Tog porträtten på Thilde som jag var väldigt nöjd med. Var även uppe tidigt många mornar. 
Mars: Var inte alls aktiv med fotandet.
April: I april drog bakandet igång det var mycket cupcakes som ville bli fotade. Var oxå i Helsingborg.
Maj: Jag och Emilia hade typ åtta olika fotograferingar. Kul!
Juni: Jag fotade grupp och enskilld fotografering med Oskar, Ida och Thilde. Var även ute på olika campingar.
Juli: Agility- Sm, ny kusin och bff fotografering.
Augusti: Emilia modellade lite och jag började så smått med lite självporträtt.
September: Fler självporträtt.
Oktober: Promenerade mycket med Lilly och hade kameran med. Fler självporträtt.
November: Lite stjärnhimmelbilder och inredning.
December: Porträtt, jul, och självporträtt.
 
 
 
Idag har jag och Emma varit i stan. Hittade ett nagellack och ett par jeans. Kommer bilder i sammband med shoppingen från i måndags:) 
/Julia
 
 
 
Bilderna blev i sjukt dålig kvalite, jag vet...


Min Jul

 
 
200kr på Kicks / Ipad fodral / Harry Styles biograf / Choklad / 1D parfym 100ml, body lotion, shower gel / 1D parfym 50ml, body lotion
 
Headset / Väska med namn / Fotobok / 1D parfym set (den som var där uppe) / Keyboard / Presentkort; Gina 400kr & Kicks 200kr / One Direction pennor / Body Lotion set från The Body Shop / Bok / 
 
 
Jaha! Nu är julen över och ett nytt år har börjat! Har ni några löften? Mitt är att jag ska försöka springa lite oftare
 
Dagarna innan jul var det pepparkakshus bygge och klä granen som skulle göras. 
 
Nu ska jag berätta lite om hur min jul går till. Julen börjar hos pappa på morgonen och såklart var jag uppe med tuppen (nervös). Vi gick upp och började öppna julklapparna från pappa, då fick jag ett Keyboard. Sedan blev det jul frukost, sedan upp och fixa till sig. Efter det bar det av till farmor och farfar där vi äter gröt. Sedan åkte vi till mamma och där åkte vi driekt till mammas syster, och där var hela tjocka släckten. Vi kollade på kalle anka och någon timme efter kalle anka kom tomten på besök, såklart hade han en massa fin klappar med sig och alla verkade vara nöjda. senare på kvällen blev det en massa julmat, julgodis och mys med julklapparna. 
 
Juldagen var vi fortfarnde hos mammas syster, där blev det frukost och sedan bar vi av hemmåt. På juldagen gjorde vi inte så mycket. Vi packade upp alla grejer och smälte all god julmat.
 
På annandagen var det julfirande igen. först kl. 13.00 var vi hos mammas mans föräldrar. Där blev det också lite julmat och julklappar. Sedan kl. 17.00 skulle vi till farmor och farfar och fira med kusinerna. Och där blev det såklart oxå julmat och julklappar. Efter all den maten var jag ganska mätt och väldigt trött på julmaten. 
 
Det var min Jul, ganska mycket hit och dit! 
 
Idag är det min brors födelsedag och han blir 12år. Så grattis Olle! (Bild på olle när han var typ 6-7år där nere) 
 
//EMILIA
 
 
 
 


Ingen dator!!!

Hejhejhej tänkte göra ett snabbt inlägg och berätta att jag har massa ideer som väntar på att bli skapade men att då måste jag ha min stora skärm till datorn och jag kan knte använda den nu så jag kan typ inte göra något. Så min bloggning kommer vara dålig de närmsta daysen. Igår skulle jag försöka att ta bilder på raketerna. Det resulterades med trasigt batterigrepp och en halvbra bild :((

Nu vet ni hur läget är./Julia






Mer om oss
Videoblogg
Kamera utrustning
Barn
Djur
Högtider
Inredning
Konserter/Musik
Landskap
Ljus
Macro
Mat och bakverk
Mode och shopping
Natur~Höst
Natur~Sommar
Natur~Vinter
Natur~Vår
Platser/Städer
Porträtt
Vatten
Självporträtt
Övrigt
Behind the scenes
Inspo
Photoshop
Tips och trix
hittarecept.se