Jelafoto

Sorry



 
 
Hej!
 
Har tyvärr inte hunnit blogga under julen! Har varit en massa kalas och julfirande! Jag har ju skilda föräldrar och då blir det ganska många ställen man ska fira på och så även har det varit kalas firande! Det kommer att komma ett inlägg om min jul så fort jag kommer till pappa där jag har datorn och alla bilder! 
 
Dessa bilderna kanske inte riktigt passar in just nu, men gamla bilder som jag hade på Ipaden. De två första bilderna är från en djurpark och den på kamelen är en gammal bild från Oman 2009 och den är tagen med en liten kompakt kamera! 
 
Idag har det nog varit den riktiga första dagen på jullovet som jag bara är hemma, annars har man alltid varit iväg på något! Riktigt skönt att bara slappa :) imon blir det en dag på stan med Julia ;)

/Emilia


Video saver

Nikon D3100 + 50 mm f/1.8
 
Har precis gått upp och nu sitter jag med en macka och mitt andra glas juice, vad som hände med det första glaset är en annan historia. Helt själv vaken är  jag också ingen annan som orkat stiga upp. 
 
Igår startade jag och pappa ett stort projekt. Vi ska överföra alla filmer som vi har filmat som finns på vhs till min dator. I med att varje film är 4 timmar lång så tar det alltså fyra timmar att få över den i datorn, Och vi har typ 40 filmer som alltså kommer ta 160 timmar. Vi har hitills spelat in typ 6 timmar så det är ett långvarit projekt. Men det är kul att se videos när pappa var nyfödd (1970) och när han växte upp och så. Det är också kul att se min farmors föräldrar och min farfars föräldrar. Wish me good....
 
Annars igår var jag på lite "vandring" haha med familjen i ett berg där jag var i höstas också. Bilder här, här och här.Förra gången jag var där var det helt orange nu var det helt grått och det vart inga löv. Meen då såg man genom träden så vi kunde se farmor och farfars gård, havet och hela stan. Häftigt. Bilder kommer nog på tisdag eller onsdag eller torsdag, för min dator är paxad till video programet och då kommer den inte orka dra igång photoshop också. 
 
Bilderna är lite dekkorationer som är på mitt rum men som snart ska bort, är trött på julen.
 
/Julia


Black and white






Nikon d3100 + Nikon 50 mm f/1.8


Lite annorlunda bilder än vad jag brukar skapa. Det började med att jag skulle ta självportätt och slutade med konstiga porträtt på brorsan. Ganska kul att bara sitta vid photoshop och exprimentera lite. Har laddt ner gimp idag, jag fattar inte riktigt men jag ska försöka lära mig det lite bättre. 

Har även beställt ett step down filter från kamda idag, så jag kan ha mina 52 mm filter på mitt 50 mm objektiv med 58 mm filter gänga.

Åh tycker att bloggningen går riktigt bra för min del nu, två inlägg idag fast det ena var tidsinställt. 

/Julia



Hello det är ju vi!






Nikon D3100 + Nikon 50 mm f/1.8

Emilia är så duktig på att ta bilder. Jag är själv väldigt nöjd med bilderna på henne. Hon har tagit dem på mig och jag de på henne. Är i något mood nu där jag älskar svartvita bilder vilket ni kommer märka i ett inlägg snart.

Detta inlägget är tidsinställt.

/Julia



Skriva snabbt











Nikon D3100 + Nikon 50 mm f/1.8

Hej! Ska bara göra ett litet kort inlägg för jag ska fixa mig för det kommer lite gäster snart.

Går dagen var super. På kvällen hos mina kusiner åt vi kalkon och kollade på sällskapsresan. Precis min humor :) Vi delade även ut lite julklappar och jag fick två parfymer, två läppbalsam, en showergel, en deo, ett hårband enfärgat och ett hårband med texten "Julia och Lilly" som jag ska ha när jag tävlar och tränar agility. 

Var även jättelycklig för mitt hår blev hur bra som helst. Jag trodde det skulle gå åt skogen men det blev snyggt och det höll hela kvällen. 

Har ett helt lass porträtt att lägga upp också...

/Julia


Min Julafton!

God Jul i efterskott läsare! Hoppas ni hade en lika bra dag igår som jag hade!
 
Igår gick jag upp vid 9-tiden då hela min familj gick upp. Kvällen innan spelade vi på uppesittarkvällen och jag vann!! Jag brukar aldrig vinna men då vann jag en ny lott till nyårsafton. Då hoppas jag på storvinst. I allafall. På julafon gick vi upp och öpnnade lite paket. Fick ett batterigrepp och godis! Whaaa blev så glad, jag hade önskat mig ett batterigrepp så det var kul. Vid middagen käkade vi "julasoppa" som vi gör varje år. Sedan var det ombyte och att fräsha upp sig. Kalle Anka var det som vanligt klockan tre, fast jag fick kolla själv för pappa somnade på soffan och mamma förberedde maten och Danne spelade TV spel.
 
Vid fem rullade gästerna in och vid 6 knackade det på rutan och då kom våran danska tomte. Ingen fattar vad han säger men som tur är kan han svenska också. Då var det paket som gällde. Fick ett nytt stativ, kläder, en filt, body lotion och body butter, pengar, presentkort och lite annat smått. Sen var det julmat vilket resulterade matkoma för min del. Resten av kvällen hade vi bara trevigt. 
 
Ikväll ska vi fira "lillejul" hos mina kusiner. 
 
/Julia
 
nikon D3100+ Nikon 50 mm f/1.8
 
 
 
Batterigreppet!
 
 
Ny fixade naglar..
 
Ombyte!
 
 
 
 
Ellen kom och busade! 
 
 Arvids första Julafton!
 
DEn danska tomten.
 
Ellen hade fått tatueringar, hon sprang runt och sa "Kolla jag har bilder, fälil å pinsessa"
 
Och sist mina julklappar.... Här var även keyfindern från Emilia.
 
 


Kvällen innan dagen

 
 
Hej! 
 
Nu är det inte länge kvar! Känner mig som ett litet barn som väntar på tomten! Hade tänkt att gå och lägga mig tidigt, känns ju att det går fortare när man sover. väldigt nyfiken är jag, hehe. 
 
Idag har man varit i göteborg och firat kusinen, nio år nu. Blev massa goa kakor och såklart tårta. Annars har jag mest sovit och tagit det lungt. Riktigt skönt med jullov, men det tar ju slut så snabbt. 
 
Blev ett litet snabbt inlägg detta, får se hur mycket bloggande det blir under julhelgen. 
 
/Emilia


Min dag den 20 dec!

 
Hej alla fina läsare! Idag har jag bara tagit det lungt efter gårdagens trevliga shopping och kalas. Det har hänt lite förendringar här på bloggen, men inga stora. Denna gången blev det lite juliga snöflingor, en ny kategori (övrigt) och en ny mening under rubriken på inläggen. Imorgon är det dagen före dopparedan, wow. Vi har som tratiton att kolla på uppesittarkvällen, som vi säkert inte är ensamna om. Det är kanske inte det roligaste men en mysigt tradition iallafall. När vi var små så gillade vi bara själva "dragningen", vi somnade i mellan dem och så fick mamma väcka oss när det var dags. Tider det!
 
Jo, jag skulle ju berätta lite om den 20de december enligt min rubrik haha.
 
Jo dagen började med att jag gick till skolan där det var tävlingar, prisutdelningar och betygsutdelning. Är väldigt nöjd över mina betyg faktiskt! Klockan elva stod mamma parkerad på skolan och jag och Emilia åkte hem till mig. Väl hemma så sprang vi in och hämtade handskar, sågar och min kamera. Vi gick över vår lilla väg och rakt ner i våran extremt lilla gran skog. Vet knappt om man kan kalla det skog haha. Sak samma, vi gick ner till "skogen" och sågade ner min utvalda gran. Efter ett tags sågande fick vi loss granen och gick 50 meter och rakt in i våran verkstad där granen fick värma sig lite och ta ett stammbad i vatten. 
 
Sedan var det dags för julklapps öppning i mitt rum. Alla nöjda och glada för sina julklappar. Jag fick det ultimata - en "Key finder"!!! Det går inte att räkna hur många gånger jag har tappat bort mina nycklar. Sen blev vi lite granna hungriga och käkade lunch. Mätta och belåtna gick vi ut och hämtade den fina granen som barrade ner hela vägen upp till mit rum. Uppe på rummet upptäcker vi att granen är väldigt sne men det döljde vi med silvriga dekorationer. 
 
Efter allt detta går vi ut och tar lite porträtt (smygtitt här och här) men det mörkanar fort så det blev inte så jättemycket bilder. När vi kommit in var vi som små isglassar och gjorde varm oboy och njöt av julen!
 
Den utvalda granen...
 
Glada julgrans huggare..
 
Granen på plats!
 
Fina Emilia!
Nikon D3100 + Nikon 50 mm f/1.8
 
 
 
 


Ella



Nikon 50 mm f/1.8

Söta Ella och Aztro! Bilderna tog jag i samband med bilderna på Thilde. 

Idag har hela familjen varit i staden och införskaffat lite julklappar. Sista racet nu. Jag har städat mitt rum lite, men får antagligen städa på måndag också så det är fint till den stora dagen. 

I kväll ska vi fira mammas kusin. Blir väll ganska kul! 

/Julia



Jullov

Hej! 
 
Idag har vi haft julavslutning. Riktigt kul, vi hade klass kamp, prisutdelningar, massa goda kakor och utdelning av betyg. Faktiskt ganska nöjd med betygen, trodde inte att det skulle gå så bra.Vi slutade kl. 11 så efter det åkte jag med Julia hem. Vi har tagit in hennes gran och pyntat. Vi bytade oxå julklappar, älskar mina fina julklappar jag fick! (Tack Julia).
 
Sedan när jag kom hem bakade jag en plåt pepparkakor, så jag har något att mumsa på ikväll. Men nu är det jullov, jätte skönt att få sova lite och få en paus från alla läxor. Vad ska ni göra på lovet?  
 
Just nu vill jag bara ha snö. Man får ju ingen julkänsla om det inte finns snö, kan inte fatta att det bara är några dagar kvar tills tomten kommer. Lite nervös börjar jag bli och har inte en aning vad jag ska få så det blir massa överraskningar. Det kom ju lite snö för ett tag sedan (men smälte) och då lyckades jag få lite bilder så här kommer dom. 
 
 
 
 
/Emilia
 
 


Motljus

 
 
 
Tjo! 
 
Idag har det varit en nästan helt normal dag i skolan. Vi hade med oss fika på spanskan så det var chill. Idag följde julia med hem och som vi alltid gör spelade vi spel och hade sjukt kul. 
 
Dessa bilderna tog jag o Julia för två veckor sedan tror jag. Älskar den första bilden såååå mycket. Har bilder på mig med som bara väntar på att läggas upp så det får jag göra någon dag. Imon ska jag slå in lite Julklappar. Har verkligen lust att pyssla så får väl hitta på något kul med alla julklappar.
 
P.S. BARA 7 DAGAR KVAR TILLS JULAFTON!
 
/Emilia


Eight days left!


Nikon 50mm f/1.8

Ursäkta, åtta dagar till julafton?!! What? Känns typ som början på november. Är lite sur på mig själv haha, känner inte en enda julkänsla. Det kommer väl. Kanske på fredag när min gran åker in?

Det är samma bild där uppe bara annorlunda redigeringar. Jag själv gillar mest den översta, men det beror på samanhang typ. Vilken tycker ni?

/Julia




10 days

 
 
Hej!
 
Borde nog lägga upp lite juliga bilder men till er som längtar tills våren och sommaren kom lite gröna bilder! inte jätte fina men hade redan laddat upp dom så fick bli ett litet snabbt inägg! 
 
Idag har jag varit i stan och köpt en julklapp till Julia och så blev det en tröja till mig med! Idag ska jag bara vara hemma och ta det lungt och imon ska jag försöka redigera lite bilder och kanske ut i det hemska vädret och fota. 
 
Nu är det bara 10 dagar kvar tills tomten kommer! Spännande! 
 
/Emilia


Thilde Olsson




Nikon D3100 + nikon 50 mm f/1.8

Rena rama snö bilder. Det snöade ganska bra när jag tog dessa bilder på Thilde. Blev hyffsat nöjd med bilderna men de kunde blivit bättre om jag inte hade glömt den där förbaskade refleksskärmen. 

Denna veckan har det blivit lite dåligt med inlägg för min del men får försöka ta tag i detta nu. 

Igår hade vi lucia i skolan, jag var inte med men det var lite mysigt att se de andra. Jag skulle haft fem lektioner men det blev bara en plus lucia så de var väldigt chill. Vi hade även lite kalas på kvällen, mysigt. 

Idag har jag slagit in lite julklappar, har inte så många kvar att köpa men någon är det. 

/Julia



Snart Jul

 
Hej!
 
idag har det varit en vanlig dag i skolan, och har varit en vanlig vecka. Idag ska jag bara va hemma, plugga lite glosor o så. Nu är det snart bara en vecka kvar i skolan och det är bara 12 dagar kvar tills julafton :) lite nyfiken på vad jag ska få. Hur ska ni fira jul? 
 
Och på måndag är det söderolympiad, det är en tävling i några sporter. Alla klär ut sig och spelar mot varandra. Har inte varit med innan så ska bli spännande. 
 
/Emilia


Slå in Sven i ett paket och skicka till helvetet!



Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8

Sven saboterade hela min Stockholm resa. Tåget vi skulle åka med blev inställt så vi bokade nya biljetter dagen efter till Emporia i Malmö för tågen rullade fortfarande dit, men en timme efter vi bokade blev de tåget också inställt. Så vi tog bilen ner till Väla, vilket inte heller var så kul då alla körde som galningar när det var ishalka. Vi var sjukt nära att vara med i en seriekrock, vi körde i 40 km/h på en 120 km/h väg. Shiet, men aja vi fixade det! Wohoo.

På väla köpte jag en klänning, ett par skor, en tröja, julklappar. Fick även ett par skor av min fina kusin Thilde. Så igår var det inslagnings verkstad i mitt rum. Bakade även mintchoklad-kola på kvällen. Riktigt gott!

Idag är det skola igen, inte så kul men detta är ju sista riktiga veckan typ, så det känns helt ok.

Ha det bra/ Julia



Snow

 
 Tjo!!
 
Blev precis väldigt glad! Var på väg ner för trappan och såg att det snöade! Blev ju jätte glad, nu börjar det kännas som december. Det verkar inte komma så mkt men alltid något! 
 
Idag ska jag inte göra så mycket, kanske baka lite julgodis med mormor och morfar! Blåser mycket så det blir nog mest mys idag! Nu ska jag lägga in lite bilder,redigera lite kanske och lyssna på lite musik! Detta året har jag faktiskt riktigt mycket som står på önskelistan, brukar alltid vara så svårt att komma på något! Vad önskar ni er?Hoppas alla har en bra dag! 
 
/Emilia


Stockholm





Nikon D3100 + Nikon 50mm f/1.8

Stormen Sven hoppar på mina nerver, imorgon drar jag mot huvudstaden om inte tågen blir inställda. Whaawaaahh!! Hoppas verkligen inte att dem blir det. Hade tänkt att köpa julklappar å allt. 

Har precis kollat på senaste paradise hotel. Hahah så grymt roligt. Man fattar inte hur dom kan göra allt typ bara för att spela bitchiga och få status. Det är typ 0,5% chans att man vinner pengarna lixom. Hahaha aja jag tycker det är kul lixom. 

Nu ska vi ha lite SO 

Se ya later /Julia


Fly away

 
 
 
 
Hej! 
 
Idag har det varit en vanlig dag i skolan! Efter skolan följde julia med mig hem, vi fikade lite varm oboy med grädde. Jätte gott. Sedan satte vi oss i soffan o kollade på julkalendern, vad tycker ni om den? Tycker att den är helt ok. har nog vuxit ifrån det lite. Sen bara satt vi i soffan o pillade lite på mobilen, senare tittade jag på julia o då SOV hon igen (hon gjorde det förra veckan oxå) hon är ju helt otrolig. Nu ska jag plugga lite glosor!
 
Blev inte jätte bra bilder men fotade mer dagen efter, då blev resultatet lite bättre:) 
 
/Emilia


Black & White

 
 
 
Hej!
vet inte om det blir så mycket bloggande denna veckan. har inga bilder nästan och de som är på minneskortet är hos mamma. Just nu är jag hos pappa lite tillfäligt, innan vi ska på bion. Så ska igentligen inte vara hos han. (komplicerat) 
 
Bilderna är ganska gamla men jag har inte lagt ut dom. Senare idag så blir det bio! Blir kul. Nu ska jag snart fika lite och hoppas att julia ska komma! 
 
/Emilia


1a december


Här är befor and after från november. Nu ska vi ta in våran nya kyl och frys, spännande. Missade julkalendern imorse, vet inte vilken det är heller. Ikväll ska jag och några kompisar på bio, bad grandpa, säkert kul. Jg har tänt första advents ljuset ! Mysigt.

Nu ska jag knapra i mig min chokladkalender :) /Julia



Mer om oss
Videoblogg
Kamera utrustning
Barn
Djur
Högtider
Inredning
Konserter/Musik
Landskap
Ljus
Macro
Mat och bakverk
Mode och shopping
Natur~Höst
Natur~Sommar
Natur~Vinter
Natur~Vår
Platser/Städer
Porträtt
Vatten
Självporträtt
Övrigt
Behind the scenes
Inspo
Photoshop
Tips och trix
hittarecept.se